Φροντίδα Κοσμημάτων

Τα περισσότερα κοσμήματα μας καθώς και τα στοιχεία αυτών είναι επιμεταλλωμένα. Επιμετάλλωση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μία μεταλλική επιφάνεια. Γίνεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αποκλειστικά το χρώμα του αντικειμένου και όχι την υφή του.

Τα χρώματα επιμετάλλωσης που θα δεις στα χειροποίητα κοσμήματα μας είναι κυρίως το χρυσό επιμετάλλωση κίτρινου χρυσού 24Κ και 9Κ.Το επιχρύσωμα είναι ένα λεπτό στρώμα χρυσού πάνω από το ασήμι ή τον ορείχαλκο. Για να διατηρηθεί το χρώμα του κοσμήματος όσο το δυνατόν περισσότερο, θέλει φροντίδα και προσοχή.

Το χρώμα της επιμετάλλωσης φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να αποφύγεις τη φθορά αυτή, παρά μόνο να την επιβραδύνεις. Να θυμάσαι ότι το χρώμα της επιμετάλλωσης φεύγει με τη τριβή, τη χρήση και το PH του δέρματος και αφήνει το ασήμι ή τον ορείχαλκο να φανεί. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία.

Για να καθυστερήσεις τη φθορά του χρώματος της επιμετάλλωσης, καλό θα ήταν να βγάζεις τα κοσμήματα όταν φοράς κρέμες, λοσιόν, άρωμα και όταν πλένεις πιάτα, κάνεις ντους, μπαίνεις στη θάλασσα, σε πισίνα, ή σε σπα. Καλό θα ήταν να αποθηκεύεις  τα  κοσμήματα σε μία θήκη μακριά από την θερμότητα και το φως του ήλιου. Γενικά να προσέχεις να μην έρχονται σε επαφή με χημικά, διότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα επιμεταλλωμένα κοσμήματά σου.

Κάνουμε ότι καλύτερο για την ποιότητα των κοσμημάτων μας, όμως είναι πιθανόν να γίνουν κάποιες ζημιές με το πέρασμα του χρόνου. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον είναι εφικτό σας προσφέρουμε δωρεάν επισκευή 3 μήνες μετά την αγορά του προϊόντος. Τα έξοδα αποστολής θα είναι με δική σας χρέωση.